И Сапарева баня, и Перник ще търсят победа в тежък футболен мач

Атанас Стоилов

Футболистите на „Германея” (Сапарева баня) на всяка цена ще търсят победа срещу отбора на „Миньор” (Перник). В момента възпитаниците на Атанас Стоилов заемат 16-о място във временното класиране с 29 точки. Перничани пък правят добро впечатление с добрите си игри. Те заемат 6-о място с 48 точки.

„Изтече наказанието на тримата основни футболисти – Пол Отофе, Виктор Теодосиев и Борислав Ангелов. Моите момчета са наясно с важността от спечелването на този двубой, който може да ни отдалечи от опасната зона на изпадащите. Ще ни бъде много трудно срещу един от най-силните отбори в групата, воден от известния футболен специалист, опитния Юри Васев. Стягаме се да изиграем най-успешния си мач от началото на годината и при реално съдийство и спазване на тактическите указания имаме пълната възможност да стигнем до успех в двубоя”, сподели старши треньорът на „Германея” Атанас Стоилов.

Юри Васев

Наставникът на „Миньор” (Перник) Юри Васев заяви, че няма да може да разчита единствено на левия защитник Антон Киров заради контузия. „Трима от талантите от ДЮШ на клуба – Борислав Василев, Виторио Иванов и Борислав Никифоров – ще вземат участие в мача срещу „Германея” (Сапарева баня), за да трупат игрови опит. Във възход сме, изиграхме много силни мачове през втората част на първенството и ненапразно сме шести във временното класиране. Само при победа като гости можем да мислим за придвижване още по-нагоре в таблицата. Знаем, че отборът на домакините се нуждае от спечелване на трите точки заради незавидното положение, в което са намира в момента в таблицата. Ще търсим пълен успех в събота”.