Международно състезание по спускане с планински велосипеди тази събота и неделя над Петрич

На 3-4 май по трасето за спускане „Папреница“ над град Петрич ще се проведе първият кръг от Българските даунхил серии.

Над 100 са записаните за участие до момента в „Петрич DHI”, сред които има представители на Швейцария, Гърция, Румъния, България и Македония. В списъка със записаните се срещат имената на някои от най-добрите колоездачи от цяла България и надпреварата се очертава да бъде много интересна.

Освен в Държавния календар „Петрич DHI” е включено и в календара на Международния колоездачен съюз като състезание от клас 2 на UCI и носи точки за световната ранглиста. Състезанието е изключително атрактивно и може свободно да се наблюдава от публиката.

Трасето, по което ще премерят сили участниците в надпреварата, е с дължина близо 3 км с денивелация 528 м и е едно от най-дългите в България. Включва множество стръмни участъци, камъни, корени, скокове и други интересни елементи.

Съботният ден е отреден за тренировка и опознаване на трасето, а в неделя ще се проведат квалификациите и финалите. За победителите има подготвен примамлив паричен и предметен награден фонд, а най-добрите ще получат точки за генералното класиране на „Виваком” даунхил сериите, където ги очакват още много награди, осигурени от спонсора на турнира.

С „Петрич DHI” ще бъде даден старт на състезателния сезон в дисциплина спускане, а домакини на следващите 5 кръга ще бъдат Ботевград, Пампорово, Боровец, Чепеларе и Витоша.