В „Марек” очакват изключително тежък мач в Ихтиман

Дупничани имат много тежка визита тази събота.
  • Феновете в Дупница се организират, за да подкрепят любимците си в тежкия двубой срещу „Ботев”

    „Марек” е изправен пред най-тежкия си мач до края на настоящия шампионат в Югозападната трета лига. Дупничани имат визита на едно от най-негостоприемните места за гостуване, а именно – Ихтиман.
    „Това е най-сложният ни мач до края на сезона. Знаете как се играе с „Ботев” (Ихтиман). Надявам се да пътувам с 18 мъже. За там на момчетата им трябват характер и воля и най-вече да не се уплашат. Няма да е лошо, ако може да има и публика от Дупница, защото Ихтиман не е чак толкова далеч. Имаме нужда от подкрепа. Знам какъв ще бъде мачът и как ще протече, така че съм подготвен за всичко. Това е най-важният ни мач, защото „Ботев” (Ихтиман) може да изпаднат след този двубой. Те ще направят всичко възможно, за да спечелят. Мисля, че ще има организации и със съдиите. Знаете каква е атмосферата там и колко тежко ще ни бъде”, каза наставникът на „Марек” Цецо Видински.
    Той няма да може да разчита на трайно контузения краен защитник Денис Пидев, както и на вратаря Костадин Гоцев. Стражът получи петия си жълт картон по време на победата с 2:1 над „Банско” на стадион „Бончук” и ще трябва да изтърпи наказание от 1 среща.
    „Ботев” е точно под чертата на изпадащите с 25 точки и двубоят срещу „Марек” му се явява на живот и смърт за оставане в групата. Дупничани вече дишат по-спокойно в битката за оцеляване след успеха си у дома миналата седмица, намирайки се на 12-о място с актив от 33 пункта.
    Феновете в Дупница се отзоваха на призива на старши треньора и организират пътуване до Ихтиман, за да подкрепят любимците си.
    „Приятели, любимият ни клуб „Марек” има силната нужда от нашата мощна подкрепа. Нека да го сторим още тази събота, когато отборът ни излиза срещу „Ботев” в Ихтиман. Имаме организиран транспорт. Цената на пътуването е 10 лева на човек, а за учещи е 5 лева. Сборен пункт: Спортна зала в Дупница, 14,30 часа. За записване и справки: заместник-председателя на фен клуба Румен Тимев, тел.: 0898 88 06 03”, се казва в съобщението, разпространено от Клуба на привържениците на „Марек”.
    Срещата е в събота, 4 май, от 18 часа, като се очаква поне 100 привърженици от Дупница да дерат гърла за любимия си клуб.