Запълниха дупка – трошач на коли, в Дупница

Кошмарна за шофьорите дупка на улица „Патриарх Евтимий” при Черния мост в Дупница наскоро бе запълнена с асфалт. Внушителният трап от месеци тормозеше водачите, които даже влизаха в насрещното, за да избегнат друсане и трошене.

 

Дупката е счупила не една и две коли. Един от потърпевшите е таксиметровият шофьор Димитър, който обясни, че колкото и да се пази, все пак налетял на бедата. „Изгорях с полуоска. Точно заради тази дупка. Поправката ми струваше 130 лв. плюс 50 лева за работа на майстора. Не съм само аз, много шофьори паднаха в капана на тази дупка. Толкова ми писна от нея, че бях решил сам да я запълня. Живеещи в района обаче ме предупредиха, че ако се заема по моя инициатива да я кърпя – може да си докарам някоя глоба. Затова се отказах. Не само че хвърлих пари за ремонт на колата, но пък и да плащам санкция        за запълнена дупка по собствена инициатива – не, благодаря”, каза таксиджията.

От няколко дни ямата е покрита с асфалт и шофьорите поне в този участък може да си поемат спокойно дъх. Няколко метра по-надолу обаче все още зее шахта без капак.