Владимир Стоименов и Венцислав Стримски №1 по майсторско управление на велосипеди в Долна баня

Традиционното състезание за майсторско управление на велосипед се проведе в средното училище “Неофит Рилски” в Долна баня. На старта застанаха общо 27 ученици, разделени в две възрастови групи от първи до четвърти клас и от пети до седми клас. Състезателите имаха възможност да покажат своята бързина, точност и сръчност при изпълнението на общо седемте елемента, подредени по трасето.

С най-добро време при учениците от първи до четвърти клас (31 секунди) се поздрави Владимир Стоименов, следван от Георги Станоев – 35 секунди, и трети се нареди Християн Милчев – всички от четвърти “а” клас.

Венцислав Сестримски от шести “а” клас бе най-добър на трасето и завърши първи с време 30 секунди, втори остана Александър Станоев от седми “б” клас с 31,6 секунди и трети в класирането остана Кристиян Алексов от шести “а” клас с време от 33 секунди.

Победителите в двете възрастови групи бяха наградени с предметни награди от заместник-директорката на долнобанската гимназия Адриана Благоева, а шампионите се окичиха и със специални медали. Поощрителна награда за своето участие получи и единствената дама в състезанието – Петя Павлова.

Състезанието за майсторско управление на велосипед учениците посветиха на 45-годишнината от обявяването на Долна баня за град.