Трима почетни граждани разказваха спомени на гимназисти в Симитли

Учениците от гимназиалния курс на СУ-Симитли отрупаха с въпроси трима от почетните граждани на града. Шампионката по вдигане на тежести Гергана Кирилова-Янчова, известният художник Николай Кашев и именитият учител, дългогодишен директор на училището Йордан Костов грабнаха гимназистите със своите спомени.

Училището в миналото и днес бе представено през погледа на почетните граждани – учители на Симитли. Срещата е и във връзка с 50-годишния юбилей на град Симитли. Дали са били по-послушни предишните ученици, питаха младите хора. А тримата бяха категорични, че трябва да има дисциплина на съзнанието, а не дисциплина на страха, както е било в миналото. Днешният учител трябва да респектира с поведение, с качества, а не със страх.

Не им липсва миналото. И тримата приветстват новото време и новите технологии. Званието „Почетен гражданин“ за тях е награда, която е от цялото общество и са длъжни да го защитават и с гордост носят тази титла. Презентацията за 106-годишнината на СУ – гр. Симитли развълнува тримата почетни граждани. На срещата присъстваха и зам.-кметът на Симитли Евгения Георгиева, и експертът по образование Ваня Узунова.