„Марек” остава в групата при победа над „Чавдар” в Дупница

Николай Ганчев (вляво), Димитър Владимиров (с номер 11) и съотборниците им от Дупница ще трябва да се хвърлят здраво срещу гостите от Етрополе.

Разчитаме само на себе си, надявам се другите отбори да играят честно, но едва ли ще се случи, категоричен е Цецо Видински

„Марек” излиза за задължителна победа срещу „Чавдар” (Етрополе) в битката за оцеляване в Югозападната трета лига. При евентуален успех дупничани до голяма степен ще си осигурят оставането в дивизията и ще гледат по-спокойно към оставащите мачове до края. В момента марекчани са 13-и с 34 точки, докато съперникът им е с 4 пункта повече и заема 10-ото място.
„Очаква ни много труден мач. Ако победим, всичко приключва и оставаме в групата. Успехът обаче няма да дойде никак лесно, защото съперникът ни е доста добър отбор. Ние разчитаме само на себе си и трябва да свършим нашата си работа. Надявам се другите отбори да играят честно, но едва ли ще се случи. Още отсега мога да ви кажа как ще завършат някои мачове… Но в крайна сметка ние трябва да се хвърлим и да победим с честна игра. Така сме играли винаги, така беше и при равенството в Ихтиман. Дано се поздравим с трите точки, които ще ни осигурят оставането”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек” Цецо Видински.
Той няма да може да ръководи отбора от скамейката, тъй като има да изтърпява още един мач наказание при мъжете и един при юношите. Вместо него наставления на марекчани ще дава помощникът му Светослав Георгиев.
На вратата на дупнишкия клуб се завръща Костадин Гоцев, който изтърпя санкцията си. Аут от групата на „Марек” са трайно контузеният Денис Пидев и Денис Балев, който също се оплаква от травма. Робертино Атанасов пък е наказан за един двубой.
Срещата е в събота, 11 май, от 18 часа на стадион „Бончук”.