Дупничани изпращат абитуриентите на 24 май

  • 359 средношколци тръгват по червения килим на пл. „Свобода” за баловете си

 

Тази година абитуриентските балове в Дупница ще бъдат на 24 май за всички училища. Това стана ясно след среща на директорите на средните училища със служители от полицията и община Дупница, която традиционно ще организира представянията. 359 са завършващите тази година средното си образование младежи в Дупница, като всички ще дефилират на пл. „Свобода” същия ден. Срещата бе да се уточни организацията по представянето на младите хора, както и за движението по улиците в този ден.

Най-много – 5 паралелки с общо 130 ученици, са завършващите ПГ “Христо Ботев”. Те ще излязат по червения килим до сцената в 15,45 часа. Веднага след тях – 16,20 часа, ще бъде представянето на ПГОСУ, където завършват 2 паралелки с 48 абитуриенти. Също с по две паралелки са СУ “Св. П. Хилендарски” (45 ученици) и ТХВХП (48 ученици), чиито представяния ще започнат съответно от 17,30 часа и 17,45. Последни пред жителите на града ще бъдат завършващите 74-ма ученици (4 паралелки) ПГ “Акад. С. П. Корольов” – 19,30 часа.

За да не се получава хаос с движението по главните улици, ще се ползват разделени два пункта за автомобилите – пред Спортната зала и главната улица под Гимназия “Христо Ботев”.