„Марек” остава в Югозападната трета лига с куриозен гол от 35 метра

Евгени Гроздин от „Марек” (във въздуха) отиграва топката с глава.
  • Дупнишките футболисти победиха „Чавдар” (Етрополе) с 1:0 с попадение на Даниел Георгиев

    „Марек” победи с 1:0 „Чавдар” (Етрополе) у дома и вече може да бъде спокоен за оставането си в Югозападната трета лига. Пред около 200 зрители на своя стадион „Бончук” дупничани започнаха срещата настървено и търсеха попадение, с което по-рано да си осигурят успеха. Момчетата на наставника Цецо Видински, който бе наказан и им даваше наставления от трибуните на сектор „В”, направиха няколко остри атаки в първите минути, но без успех.
    Така се стигна до 27-ата минута, когато Даниел Георгиев отбеляза куриозен гол, оказал се победен. Халфът получи топката около центъра на терена, напредна и стреля от около 35 метра. На пръв поглед изглеждаше, че ударът няма да затрудни вратаря на гостите Христо Матев. Стражът обаче не разчете ситуацията добре и в опита си да избие топката, я довкара във вратата си. Дупнишкият клуб опита да потърси второ попадение преди почивката, с което окончателно да убие интригата в двубоя, но не успя да намери мрежата на противника отново.

  • Николай Ботев от „Чавдар” (в бяло) току-що е фаулирал голмайстора за дупничани Даниел Георгиев пред погледа на главния съдия Мишел Минчев.

    През второто полувреме марекчани се дръпнаха назад, а гостите започнаха да атакуват по-масирано. Въпреки по-голямото владение на топката „Чавдар” не успя да изравни, като голяма заслуга за това имаше и вратарят на домакините Пламен Младенов, който се намеси решително на няколко пъти. Дупничани пък имаха възможност да удвоят преднината си при няколко контраатаки. Десетина минути преди края на мача етрополският вратар Матев отново сгреши, след като излезе извън наказателното си поле с топка в крака. Той загуби коженото кълбо, което попадна у Александър Близнаков. Футболист номер 1 на Дупница за 2018 година стреля към опразнената врата, но ударът му мина на сантиметри от целта.
    С успеха си „Марек” събра 37 точки и се изкачи до 11-ата позиция в таблицата. Този актив на практика гарантира оставането на тима от Дупница в дивизията.
    Двубоят със сигурност ще остане и в спомените на главния съдия Мишел Минчев, който за първи път в живота си следеше за спазването на правилата в Трета лига.
    Следващият мач на марекчани е насрочен за 18 май, събота. Тогава от 18 часа те гостуват на „Надежда” в село Доброславци.