Момчетата от Гимназия „Христо Ботев” в Дупница станаха шампиони на България по волейбол

Шампионите на България заедно с учителките Мария Фалина и Гергана Миленкова и треньора Христо Райчев
  • Титлата бе завоювана след  успех с 3:0 гейма над домакините от Добрич

  •  Светослав Иванов бе избран за най-полезен играч на турнира, Пламен Христов взе приза за най-добър център

Волейболният отбор на Гимназия „Христо Ботев” постигна изключителен успех на Националното първенството за 11.-12. клас. Учениците от Дупница завоюваха шампионската титла на България, побеждавайки с 3:0 (25:20, 25:17, 26:24) гейма връстниците си от Добрич на финала. Успехът бе изкован именно в добричката зала „Добротица”, което прави триумфа на дупничани още по-впечатляващ. По пътя към двубоя за титлата младежите от Дупница пък прегазиха тези от Кърджали с 3:0 гейма.
Тимът на Гимназия „Христо Ботев” диктуваше събитията на игрището през първите два гейма и не остави никакви съмнения, че са далеч по-класният отбор. В третата част момчетата на Мария Фалина и Гергана Миленкова леко подцениха съперника си, но показаха завиден характер в края на гейма и го спечелиха с 26:24.

Светослав Иванов с наградата за MVP (вляво) и избраният за най-добър център Пламен Христов (вдясно) с наставника Христо Райчев

С успеха си дупнишките гимназисти спечелиха право да участват на Европейските ученически игри, където ще представят България като най-добрия отбор в страната ни.
Момчета от Дупница получиха и две индивидуални награди. С поредното си невероятно представяне Светослав Иванов бе избран за най-полезен играч (MVP) на турнира. Миналата седмица той получи наградата и за най-добър нападател по време на финалите на Държавното първенство до 20 години, където взе сребърните медали с „Марек Юнион-Ивкони”. Неговият съотборник от Гимназия „Христо Ботев” Пламен Христов пък бе удостоен с приза за най-добър център.
Треньорът от школата на „Марек Юнион-Ивкони” Христо Райчев бе заедно с учениците в Добрич, където помогна в тренировките и воденето на срещите си с огромния си опит. В тима на Гимназия „Христо Ботев” преобладаваха момчета от дупнишкия клуб, които за пореден път доказаха, че местната школа е номер 1 в страната.