„Хебър” влезе в професионалния футбол  с победа от 3:0 над „Беласица” в Петрич

Футболистите от Пазарджик купонясваха с шампанско на стадион „Цар Самуил” и в съблекалните

„Хебър” (Пазарджик) победи с 3:0 „Беласица” в Петрич

в мач от 31-вия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Футболистите на „Хебър” се нуждаеха от спечелването само на една точка на стадион „Цар Самуил”, за да се завърнат преждевременно в професионалния футбол. Със силна игра, най-вече през втората част на срещата, и отбелязани три попадения играчите на Николай Митов спечелиха цели 3 точки.

Пресаташето на „Хебър” Димитър Комсийски гръмна бутилка шампанско на резервната скамейка, а с останалите 11 футболистите окъпаха старши треньора Николай Митов в израз на благодарност към него.
„Преди 12 години на 11 май 2007 г. претърпяхме загуба в Гоце Делчев от местния „Пирин” и изпаднахме в аматьорската група. Сега отново на 11 май 2019 г. като гости побеждаваме именития „Беласица” с 3:0 на стадион „Цар Самуил” и с 12 точки преднина пред следващия ни „Оборище” (Панагюрище) три кръга преди края на първенството се завръщаме отново в професионалния футбол”, сподели Димитър Комсийски.
В съблекалнята на гостуващия тим тържеството продължи, гръмнаха още бутилки и от ръцете на президента на клуба Иван Папазов. Поздравления към пазарджишкия клуб имаше от президента на „Беласица” Венко Папалюгов, треньорския щаб в лицето на Иван Златински и футболистите на домакините. Тук бе и бившият президент на петричкия клуб, известният травматолог и хирург д-р Христо Мазнейков, който поздрави президента на „Хебър” Иван Папазов.


През първата част на срещата превесът бе на страна на домакините, като веднъж Владимир Кабранов с глава изпрати топката в напречната греда зад вратаря на „Хебър” Димитър Пангев в 13-ата минута. Седем минути по-късно отново Кабранов изпрати топката на сантиметри от вратаря, но тя излезе в аут.  Най-чистото си голово положение домакините проиграха в 43-тата минута, когато при бърза контраатака намериха оголена защитата на гостите и при двама срещу един не успяха да огорчат стража им Димитър Пангев. Отличната намеса на десния защитник на „Беласица” Александър Смилков бе причина нападателите на гостите Кирил Георгиев и Даниел Пехливанов да не огорчат стража на домакините.
През втората част „Хебър” се развихри и с много бързи атаки накара вратаря на „Беласица” да вади три пъти топката от мрежата си след удари на Родриго Барони в 51-вата минута и на Георги Недялков-Жилета в 61-вата и 71-вата минута.
Този мач беше последен на главния съдия Тихомир Алексов, който заяви, че става спортен директор на новака в първа лига „Царско село”.
В емоционално интервю секунди след победата на „Хебър” над „Беласица” с 3:0 в Петрич наставникът на хебърци Николай Митов сподели: “Много съм щастлив, че Пазарджик отново има отбор в професионалния футбол. Мисля, че напълно заслужено спечелихме тази промоция. Желая да поздравя всички играчи, които направиха така, че да имаме тази голяма преднина и да се класираме във Втора лига, при това няколко кръга преди края на сезона. Не беше лесно да бъдат пределно концентрирани толкова дълго време, но те дадоха най-доброто от себе си и заслужено триумфирахме. Искам да поздравя всички, които работят в „Хебър”, както и моите помощници – първия ми асистент Радослав Вардаров, кондиционния ни треньор Георги Петров, наставника на вратарите Васил Василев, както и на бившия ми помощник Петьо Ковачев, който скоро напусна този свят.


Сигурен съм, че той ни гледа отгоре и е много щастлив за този успех, в който има сериозна заслуга. Също така искам да благодаря на кмета Тодор Попов и на Иван Папазов, които направиха всичко възможно, за да имаме най-добрите условия в Трета лига и да се завърнем сред професионалистите, като не ни липсваше нищо. В момента не искам да говоря за Втора лига и за бъдещето. Нека първо отпразнуваме на този успех, който над десет години се чакаше в Пазарджик”.