Продължава издирването на заподозрения за убийството в Костенец

Милена Митева е била открита в безпомощно състояние до дома й, от бившия й партньор Стоян Зайков няма и следа

 

 

 

Издирването на мъжа, заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Митева в Костенец, продължава трети ден, съобщиха на 12 май следобед от полицията. Обхождаха се и райони в планината край Костенец – лагери, землища и изоставени постройки, защото преди това Стоян Зайков, като извършвал други престъпления, се е укривал на подобни места. В Костенец полицейското присъствие е засилено. Използва се цялата налична техника на полицията, районът е облитан с хеликоптер и с дрон.

Милена беше открита в безпомощно състояние, близо до дома й. Засега предположенията са, че извършител е бившият й партньор – Стоян Зайков на 43 години. Полицията го издирва от петък. Милена и Стоян не живеели заедно от 2 години. Пред свои близки Милена споделяла, че е била заплашвана и преследвана от него. До този момент няма информация за подавани жалби в полицията. Тя е била собственичка на погребална агенция, а Стоян се занимава със строителен бизнес.

Заподозреният е криминално проявен с обвинения за кражби и увреждане на чужда собственост. Хората в Костенец казват, че през последните години не е създавал проблеми. Според сестрата на жертвата се изключва възможността да става въпрос за любовен триъгълник. По думите й убийството е предварително планирано. В петък сутринта детето им разбира, че баща му не се е прибрал. Тогава решава да отиде до дома на майка си. Намира следи от кръв в едната стая, но не и жената. Тялото е открито малко по-късно на улицата в близост до дома им, на поляна. Детето е живяло с баща си в къщата на дядо си – бащата на заподозрения.

Сигналът по случая е докладван около 8,40 часа сутринта на телефон 112. Пристигналите на място медици само констатирали смъртта на жената. По случая е образувано досъдебно производство.

„С полицията си съдействаме много добре и държим връзка с началника на районното управление”, заяви кметът на града Радостин Радев.

От полицията призовават хората, които разпознават издирвания и имат информация къде може да бъде открит, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.