Заподозреният за убийството в Костенец: Асоциален и труден характер, няма телефон

Заподозреният за убийството на бившата си съпруга мъж от Костенец не бе открит и на 4-тия ден от издирването, стана ясно в понеселник в късния следобед. 38-годишната Милена Шишкова от Костенец бе открита в безпомощно състояние близо до дома й в петък. Пред Нова тв директорът на ОД на МВР – София старши комисар Николай Спасов описа Зайков като човек с труден характер и асоциален. По думите му той не обичал обществените места и дори нямал мобилен телефон през последната една година.
Въпреки усилията на полицаите издирването не дава резултат. В неделя органите на реда реагираха на най-малко 7 сигнала за места, където би могъл да се укрива Стоян Зайков.
„В 20 часа получихме сигнал в Долна баня, че млада дама е видяла мъж, отговарящ на въпросното описание в местност, близка до стадиона. Незабавно са изпратени екипите, които са налични в РУП-Костенец. Обходен е районът. Също така колегите от СОБТ използваха и дрон. Но за съжаление такова лице не беше открито”, обясни директорът на столичната полиция.
Вторият сигнал бил подаден малко след полунощ. Деца са сигнализирали, че мъж се насочва към необитаема къща. Служители на полицията са обходили района, но и там не го намерили.

Кола на жандармерията охранява постоянно и улицата, на която живеят родителите му. Известно е, че той е криминално проявен и е създавал проблеми на Милена, за което са знаели и нейните близки. Старши комисар Спасов добави, че към момента основната версия е, че убиецът се намира в района на Костенец.

Заради информацията, че Зайков имал навика да си прави заслони сред природата, издирването обхваща и горите край Костенец, като в обхода им са включени горски и ловци.
Хора в Костенец разказват, че издирваният не за първи път се крие от полицията. При това много умело, предаде “Трафик Нюз”. Имало случай, при който Стоян стоял 24 часа в бидон в мазето на комшия, за да се скрие от полицаите.
При друг случай полицията го търсила два месеца, а той се скрил на втория етаж в къщата на съсед. Мъжът дори не разбрал за присъствието му. И сега хората смятат, че трудно ще го открият. Стоян бил бракониер и познавал добре гората.