Ремонтират ул. “Отец Паисий” в Дупница

  • Достъпът по улицата все още е възможен в едното платно, но шофьорите да се движат с особено внимание в района

 

Ремонтните дейности по ул. “Отец Паисий” в Дупница започнаха от 13 май. Тя е част от проекта „Интегриран градски транспорт” и се предвижда да бъде с новоизградени тротоари и нова асфалтова настилка. В този участък вече бе подменен водопроводът с изцяло нов миналата година. Европейското финансиране по проекта е само за надземна инфраструктура, но кметът инж. Методи Чимев успя да договори безвъзмездно средства от държавния бюджет за подмяна на водопровод и канал по трасето, където не е извършвана такава.

През цялото време на ремонтните дейности по “Отец Паисий” ще бъде осигурен достъп за здравните автомобили в бившата Транспортна болница. Достъпът по улицата е все още възможен в едното платно, но шофьорите да се движат с особено внимание в района. Предстои тази седмица да стартират ремонтните дейности с подмяна на тротоари и улична настилка и по “Венелин”. Успоредно с това продължават ремонтните дейности и по другите райони, които попадат в проекта – квартала около и Социални жилища и ул. „Велико Търново”.

Община Дупница предварително благодари за търпението у гражданите заради създавания дискомфорт, свързан с ремонтните дейности.