Ултрамаратонецът Красимир Георгиев потегли от Кюстендил по Коридор №8 с картина на Майстора, кошница череши и питка

Кр. Георгиев: Моята цел е да свържа народите по пътя на Коридор №8. Този, първи по рода си, ултрамаратон обединява хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото „Свързаност“

 

 

С творбата “Молитва” на Владимир Димитров-Майстора, кошница с череши с формата на осмица и питка ултрамаратонецът Красимир Георгиев потегли от Кюстендил към Северна Македония и Албания като част от маршрута му по Коридор №8, който свързва България и Италия, Черно и Адриатическо море.

Красимир Георгиев бе посрещнат пред галерията на Майстора от кмета на община Кюстендил Петър Паунов, който му подари репродукция на картината “Молитва” от Майстора и изрази надежда, че той ще пренесе посланието за Коридор №8 до високите етажи в Брюксел.

„Този молитвен зов е повече от век да се случи този коридор. Благодаря на Краси Георгиев, че като Божи посланик ще пренесе този молитвен зов до Брюксел”, каза Петър Паунов и добави, че благородните усилия на Красимир Георгиев за пореден път са впрегнати в прекрасна инициатива.

В Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора” девойки в народни костюми пресъздадоха картини на големия български художник, сред които и картината „Молитва”.

От своя страна Красимир Георгиев връчи на градоначалника плакет с надпис „Коридор 8”, както и официален документ, в който е вписан град Кюстендил. Една папка с официалния документ ще бъде предоставена в Европейската комисия.

“Моята цел е да свържа народите по пътя на Коридор №8. Този, първи по рода си, ултрамаратон обединява хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото „Свързаност“. „Целта е да мина през Северна Македония, през Албания, да си говорим за това какво те харесват и не харесват, за неща, които тях ги вълнуват. Това е моят начин да се говори за Коридор №8. За мен най-важното е да се съсредоточим върху хората, защото те са важни. Коридор №8 е една идея, един план, но е хубаво да знаем как хората го приемат, какво говорят”, каза Красимир Георгиев.

Красимир Георгиев започна своето бягане на 8 май от Варна, мина през Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Панагюрище, София, а днес от Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора” в Кюстендил продължи към Република Северна Македония. В рамките на 15 дни той ще прекоси над 1200 км от Черно до Адриатическо море и ще премине през 20 града в България, Северна Македония и Албания. Финалът е в Албания на 24 май.

 

снимки

 

1 – Кметът Петър Паунов получи плакет с надпис „Коридор 8” от Красимир Георгиев.

2 – Ултрамаратонецът имаше и компания в част от пътя.

3 – С картина, кошница с череши с формата на осмица и питка Красимир Георгиев потегли от Кюстендил.

4 – Девойки в народни костюми пресъздадоха картината „Молитва”.