Вандали потрошиха шадравана в центъра на Ихтиман, катерили се по него

Хората искат обществено порицание за вандалите

 

Студена вода обля ихтиманци при вида на вандалщината в центъра на града. Единият от шадраваните на централния площад е унищожен от злосторници. Хората, осъмнали с грозната гледка, не можаха да повярват на очите си. Само преди дни водата в шадраваните бе пусната и централният площад изглеждаше доста привлекателно. Сега обаче натрошеният шадраван заседна като буца в гърлото на минувачите.

От общината обясниха, че системата за видеонаблюдение показва как две лица се качват върху шадравана и той пада. Полицията вече извършва проверка по случая, а лицата, нанесли щети на общинското имущество, ще понесат наказателна отговорност.
Информационното табло преди известно време също претърпя повреда вследствие на удар. „Отправяме апел към гражданите, ако не могат да помогнат за неговото развитие, то да не се руши!”, казаха от общината. Известният кинокритик Деян Статулов, който е от Ихтиман, с огорчение коментира: „Жалко и тъжно. Не пазим красотата, която имаме”.

Хората в Ихтиман настояват нарушителите да бъдат установени и арестувани колкото се може по-бързо. Те дори предложиха снимките им да бъдат разлепени на информационното табло в града и гневно коментираха: „Да си понесат наказанието, никакъв компромис, само яки глоби ще оправят работите. Вандализмът да се накаже съгласно закона. Да бъдат и обществено порицани независимо от наказателната отговорност”. По-късно от общината съобщиха, че нарушителите са задържани.