Бронирани бойни машини, произведени от турската отбранителна промишленост, скоро ще станат част от военната техника на Унгария, с което тя ще стане първата страна от ЕС, която ще използва такива превозни средства, съобщи в. „Сабах“. Унгария ще бъде шестата страна, закупила Ejder Yalсın 4×4, произведена от Nurol Makina Sanayi (NMS), и втората страна, която купува Yоruk 4×4, която също е в етап на масово производство. Бронираните транспортни машини присъстват във видеозаписи и снимки, споделяни от унгарската армия. Автомобилите Ejder Yalcın и Yoruk, носещи символи на унгарската армия и унгарското знаме, също бяха показани на обществеността на летище Будайорс като част от събитията, организирани за “Ден на националната отбрана”.

На тържествените събития присъстваха официални делегации от страните от НАТО и страните от региона, както и военни аташета.

Бронираната серия Ejder досега е закупена от 10 страни и компанията продължава преговорите за подписване на нови договори с други страни. Фирмата също така разработва различни конфигурации на автомобила за своите чуждестранни купувачи.

NMS в момента работи по нови договори за още 500 бронирани превозни средства./БГНЕС

 

Please follow and like us: