„Героите” победиха „Германея” в Сливница, сапаревобанци изпуснаха дузпа

Футболистите от „Германея” (Сапарева баня) загубиха двубоя от 32-рия кръг за първенството на ЮЗ трета лига срещу отбора на „Сливнишки герой”. Мачът се игра на стадиона в Драгоман поради заетост на официалния терен на спортния комплекс в Сливница. През първата част на срещата по-добре на терена стоеше отборът на домакините. В 16-ата минута след центриране от фаул Николай Маринов от „Сливнишки герой” с глава изпрати топката в мрежата зад стража на гостите за 1:0. Седем минути по-късно след центриране от ъглов удар топката прелетя високо в наказателното поле на гостите и стоящият на втора греда Кристиян Здравков от воле едва не скъса мрежата за 2:0. До края на първата част на мача при образцова контраатака на „Германея” Пол Отофе подаде към свободния Кристиян Петров и той с глава отбеляза за 2:1.
След почивката мачът беше равностоен. Футболистите от гостуващия тим от Сапарева баня търсеха начин за изравняване на резултата. В 81-вата минута след диагонален шут на Росен Колев вратарят на гостите изби и в добавката Йордан Попов не сгреши за 3:1. Възпитаниците на Атанас Стоилов не се отчайваха и продължиха да търсят промяна на резултата. В 88-ата минута главният съдия отсъди дузпа в полза на „Германея”, след като насочената топка бе избита с ръка от Мартин Минев от отбора на домакините.
Старши треньорът на „Сливнишки герой” (Сливница) Петър Малинов коментира играта след мача: „Можехме да решим мача с по-убедителна разлика още през първото полувреме, когато имахме териториален превес. За жалост на два пъти Росен Колев и веднъж Стивън Петков не успяха отблизо да прострелят вратаря на „Германея”. Второто полувреме беше равностойно, като най-фрапиращият пропуск за нашия отбор бе този на Стивън Петков, който сам срещу вратаря на гостите не успя да го преодолее”.
Наставникът на „Германея” Атанас Стоилов заяви: „И в двете части имахме своите шансове да отбележим повече голове, но липсата на точен мерник и най-вече на късмета ни лиши да си тръгнем с нещо от този мач. На всичко отгоре пропуснахме и дузпа при резултат 3:1, но не се сърдя на Ивайло Стоянов. За пореден път призовавам за феърплей на терена, защото на спортната общественост е ясно какво става в последните няколко кръга. Единият от отборите мина всякакви граници и се надявам ръководството на ЗС на БФС да не си затваря очите и да постъпи съгласно нормативните документи. Вече мислим са мача срещу „Септември” (Симитли), в който ще домакинстваме в Сапарева баня. В същия ден и час на стадион „Цар Самуил” отборът на „Беласица” ще трябва да докаже, че ненапразно е авторитет в българския футбол и ще играе за себе си срещу „Ботев” (Ихтиман)”.