ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ВЛОЖИ 7 МЛН. ЛЕВА В  ДИСТАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНИ ЕЛЕКТРОМЕРИ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА МРЕЖАТА В ОБЛАСТ ПЕРНИК

През 2019 г. се осъществява проект по автоматизация на мрежата средно напрежение в областта

Ръководството на ЧЕЗ проведе редовната си дискусия с местните власти от област Перник. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал запозна представителите на общините с приоритетите на компанията, а изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение България Петър Холаковски представи реализираните инвестиции в областта през 2018 г. и инвестиционните планове за 2019 г.

Специален акцент в разговорите беше автоматизацията на мрежата. Перник беше общината, където „ЧЕЗ Разпределение България“ проведе пилотния си проект за внедряване на дистанционно обслужвани електромери в Западна България. През миналата година в община Перник бяха монтирани близо 63 000 електромера, като за тяхното внедряване в реконструкция на мрежата бяха вложени 7 млн. лв. Още 650 хил. лв. бяха инвестирани в присъединяването на нови клиенти в област Перник. Тази година предстои да се реализира проект за автоматизация на мрежата средно напрежение чрез монтиране на дистанционно управляеми елементи, които ще позволяват по-бърза реакция в случай на необходимост.

През 2019 г. в електроразпределителната мрежа на област Перник предстои да бъдат вложени общо 2.31 млн. лева. Ще бъдат изградени нови трафопостове в Рударци и Драгичево. Ще се реконструира електропровод 20 киловолта, който захранва селата Рударци и Делта хил, като в района ще се изгради и нов електропровод. Така ще се повиши сигурността на захранването в района. Предстои рехабилитация на електропроводите, които захранват гр. Земен, гр. Трън, с. Кладница – община Перник и редица радомирски села. В реконструкция на мрежите ниско напрежение в областта ще бъдат вложени над 700 хиляди лева.

Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Перник е част от поредица срещи с представители на общините в Западна България и поддържането на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.