„Вихрен” и „Оборище” ще играят на стадиона в Микрево

„Вихрен”

Третият във временното класиране отбор на „Вихрен” (Сандански) с 59 точки ще домакинства на втория „Оборище” (Панагюрище) със 72 точки в мач от 33-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Поради ремонт на градския стадион в Сандански срещата ще се играе на терен в обновения спортен комплекс в село Микрево, община Струмяни. Всички занимания старши треньорът на „гладиаторите” Здравко Лазаров проведе на терена в село Лебница, като наблегна на точния мерник на футболистите в завършващата част на удара срещу противниковата врата. Единственият футболист, който отпада от сметките на старши треньора на „Вихрен” за мача в четвъртък, е капитанът Вальо Георгиев, който не тренира по лекарски указания заради болки в петата на крака. Неговото място ще заеме Живко Грозданов.
„Ще играем срещу един от най-силните отбори в групата –„Оборище” (Панагюрище), който е втори във временното класиране и доби право да играе квалификационни срещи с вторите от другите групи на трета лига. Ако за тях този мач не е от значение, защото са 13 точки пред нас, за нас не е така -футболистите, на които ще бъде гласувано доверие, трябва да дадат всичко от себе си, за да се затвърдим на третото място, защото само три точки след нас е отборът на „Банско”. Сили и възможности сред нашите момчета има и трябва да се отчетем достойно пред основния спонсор Коко Динев, който не жали средства и за обновяването на терена на градския стадион в момента”, сподели Иван Христов от треньорския щаб на клуба.
Старши треньорът на „Оборище” (Панагюрище) Воин Войнов заяви, че предстои един много тежък мач срещу негостоприемен тим, какъвто е „Вихрен” (Сандански). „За мача в четвъртък няма да мога да разчитам на наказания Петър Петров. Подхождаме с уважение към отбора на „Вихрен”, чийто треньор е бившият футболист Здравко Лазаров. Излизаме да играем добър футбол и нека победи по-добрият на терена”.
Вероятен състав „Вихрен”: Станислав Димитров, Димитър Калчев, Атанас Димитров, Даниел Златков, Родриг, Димитър Петков, Живко Грозданов, Янислав Тусонджиев, Иван Лазаров, Атанас Чепилов, Александър Якимов.