Състезатели по борба от Кюстендил спечелиха купа за трето място при децата

Децата на кюстендилската борба са трети отборно.

Отлично представяне на тепиха в залата на Горна Оряховица направиха най-младите състезатели по борба от кюстендилската школа. Възпитаниците на треньорите Стойчо Иванов и Радослав Палчев се наредиха на трето място в отборното класиране на Държавния личен отборен шампионат за деца в класическия стил, завоювайки 3 бронзови отличия в индивидуалната надпревара. Към медалите състезателите на кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви” прибавиха и 2 пети места.

С бронзови отличия се окичиха Александър Йорданов кат. 53 кг, Стефан Търтов кат. 66 кг и Антон Христов кат. 59 кг. На крачка от стълбичката за медалисти останаха Деян Емилов кат. 32 кг и Антонио Ризов кат. 38 кг на ДЛОШ – гр. Горна Оряховица. Отборно 3-то място.

Треньорите Стойчо Иванов и Радослав Палчев (вдясно) вдигнаха купата.

Отборен шампион стана „Рилски спортист” (Самоков) със 123 точки, пред „Ботев-93” (Враца) с 98 т. и „Васил и Георги Илиеви” (Кюстендил) – 67 т. В класическия стил се включиха 207 състезатели от 33 клуба.

За кюстендилския клуб предстои участие в ДЛОШ за мъже и жени, който е от 29 май до 1 юни във Враца. Амбициите на ръководството и състезатели е място сред Топ 3 и при мъжете, и при дамите.