Цецо Соколов и Ели Василева с много силни трансфери

Цецо Соколов
  • Диагоналът от с. Ресилово подсили руския гранд „Зенит” (Казан), докато дупничанката подписа с европейския клубен шампион „Игор Горгонзола” (Новара)

Двама от най-успешните местни спортисти – Цветан Соколов и Елица Василева, направиха изключително сериозни трансфери през последните дни.
Диагоналът ще играе за „Зенит” (Казан), потвърди вицепрезидентът на руския гранд Илхам Рахматулин пред sport.business-gazeta.ru. До момента нямаше ясна информация дали роденият в сапаревобанското село Ресилово гигант ще смени клубната си принадлежност, като самият той също не бе потвърдил.
Невероятното представяне на любимеца на дупнишките фенове накара много от големите европейски отбори да го желаят в редиците си, но офертата на руснаците бе най-изкушаваща.

Ели Василева

С неговото привличане „Зенит” цели да възвърне доминацията си както в Русия, така и в Европа. Казанци загубиха титлата в местното първенство след 3:1 успеха на „Кузбас” (Кемерово), както и Шампионската лига от отбора на българския национал „Кучине Лубе” (Чивитанова).
„Зенит” (Казан) винаги има максимални цели. И следващият сезон не е изключение. Ще се опитаме да си възвърнем изгубените титли. Гръбнакът на екипа се запазва, но ни чака известно рестартиране, тъй като посрещането се променя. Диагоналът Цветан Соколов идва при нас, а Максим Михайлов ще стане посрещач. Постигнахме съгласие по този въпрос в интерес на тима”, каза пред руската медия Илхам Рахматулин.
Междувременно Елица Василева също направи много силен трансфер. Дупничанката подписа с европейския клубен шампион „Игор Горгонзола” (Новара). Супер Ели е първото ново попълнение на италианския вицешампион. Нейният договор е за един сезон, но има и опция за удължаване.
През изминалия сезон посрещачката беше най-добрата в тима на „Савино дел Бене” (Скандичи), с който завърши на третото място в „Серия А1”. В кариерата си е играла още за „Кремона”, „Перуджа” и „Бергамо” в Италия, както и в първенствата на Бразилия, Русия, Турция и Корея.
„Много съм щастлива и развълнувана. Нямам търпение да започна подготовката с новия си отбор. Ще бъде интересна година, изпълнена с предизвикателства и битки. Ще имам честта да защитавам трофея от Шампионската лига и да преследвам нови титли. Ще бъда част от много конкурентен отбор и съм сигурна, че нашият състав ще направи чудесен сезон”, заяви Василева пред медиите в Италия.