След три месеца в неизвестност! Намериха тялото на 27-годишния В. Качанов от Долен в река Темза, близките му събират пари да го приберат

Тялото на изчезналия преди три месеца Валентин Качанов от сатовчанското село Долен е открито в река Темза в Лондон преди няколко дни. Това съобщават негови близки във фейсбук.

Там вече е стартирала благотворителна кампания с цел набиране на средства за транспортиране на тленните останки на 27-годишния мъж до родното му село.

„Семейството му и близките му са съкрушени, искат да приберат тялото на сина си в България, но нямат тази възможност“, коментират жители на Долен.

Инициаторите на благотворителната акция обясниха, че при събиране на нужната сума ще обявят нейния край. „Ако нещо все пак остане, ще бъде дарено за благотворителност, след като се покрият всички разходи“, категорични са те.

Валентин Качанов живее и работи във Великобритания от четири години. Живеел е в предградие на английската столица със съквартирант. За последно е бил видян на 8 февруари в района на известен търговски център в Лондон. Оттогава семейството му е изгубило връзка с него.

От полицията в Есекс обясниха, че тялото на Качанов е намерено на 7 май във водите на река Темза в близост до гара Уайдхам, Грейс. Според разследващите става въпрос за убийство. За извършител на криминалното деяние е задържан 22-годишен младеж от Грейс, който след това е освободен поради липса на достатъчно доказателства за съпричастност към престъплението.

„Трупът е идентифициран. Уведомено е семейството на Валентин Качанов“, пишат в официално съобщение властите в английската столица. Оттам са категорични, че няма данни убийството да е станало в съучастие с друго лице.