„Училищна панорама 2019“ в Благоевград привлече десетки ученици

  • За първа година в събитието промотират доброволчеството сред младите хора на Благоевград

 

„Училищна панорама 2019“ официално бе открита в центъра на Благоевград. На площад „Македония“ десетки родители и деца застанаха пред шатрите, където училища от Благоевград, езикови школи и занимални представят възможностите на своите учебни заведения, както и постиженията си през годините.
Седмото поредно издание на „Училищна панорама“ бе открито от Симона Митова – началник на отдел „Образование“ към община Благоевград. Тя приветства всички участници и гости от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Всеки от вас може да направи своя мотивиран избор, тъй като всички учебни заведения се отзоваха и днес са тук пред вас. Може да се запознаете в детайли с подробностите във връзка с кандидатстването, въпрос, който вълнува всички бъдещи осмокласници. Може да се запознаете със специалностите и профилите, които предлагат и всички онези, малки детайли, свързани с един много вълнуващ момент“, каза Митова.
И в тазгодишното издание на „Училищна панорама“ участие взимат Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Представители на центъра обясняват и разясняват за школите, които предлага центърът, за възможностите, които дава на подрастващите, както и целите им да развиват таланта у малчуганите.
По време на панорамата участват още ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов”, НХГ „Св. св. Кирил и Методий”, Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев”, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски”, Средно училище с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”, 2-ро ОУ „Димитър Благоев”, 5-о СУ „Георги Измирлиев”, 7-о СУ „Кузман Шапкарев”, 11-о СУ „Христо Ботев”, Занималня „Еврика”, Езиков център LinguaMundi, Integral – образователни програми, Американски университет в България и Alternativi International. За първа година в събитието се включва и представител от неправителствения сектор, с цел промотиране на доброволчеството сред младите хора на Благоевград.
Основната цел на събитието е гражданите и гостите на града да се запознаят с възможностите, които се предлагат на образователния пазар. Инициативата се организира съвместно от община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.