6 улици изградиха в благоевградския кв. „Освобождение“

Предстои да бъдат поставени 78 нови пейки, 300 кашпи и 60 кошчета

 

След месеци усилена работа кв. „Освобождение“ в Благоевград е с напълно нов облик. Един от големите квартали придоби европейски вид след строително-монтажните дейности.
В квартал „Освобождение“ в рамките на няколко месеца бяха изградени 6 улици – „Роден край“, „Независимост“, „Черно море“, „Съединение“, „Ветрен“, „Руен“, изцяло подменена и е ВиК мрежата, има изградени нови тротоари, за удобство на пешеходците, зелените площи в 4-ти микрорайон са изцяло облагородени. Предстои да бъдат поставени 78 броя нови пейки, близо 300 броя кашпи и 60 кошчета. Има изградени и шест броя подпорни стени, чрез които се осигурява безопасността и сигурността както на живеещите в района, така и на преминаващите оттам. Шестте улици са изградени по проект „Благоустрояване на градска среда“.
В момента се работи по улица „Брод“, която е заложена в инвестиционната програма на община Благоевград. Изгражда се и подпорна стена, с цел осигуряване на безопасност.
В квартал „Освобождение“ има изградени нови автобусни спирки, както и нова автобусна линия, която улесни жителите на 4-ти микрорайон.
След месеци работа строително-монтажните дейности са към своя край, а жителите на квартала са доволни от направеното.
Предстои изграждането на ул. „Възрожденска“, която също е предвидена в инвестиционната програма на община Благоевград.
Миналата година, отново в 4-ти микрорайон, бе положена асфалтова настилка на ул. „Бяло море“, чрез което се улесни достъпът до жилищата на гражданите.