Събраха 550 лв. за лечението на Теодор Велинов от Майските музикални дни в Кюстендил

  • Започна благотворителната кампания за лечението на 14-годишното момче, нужни са му 300 000 евро

Музикално сдружение „Марин Големинов“ и девойка „Кюстендилска пролет 2019“ Снежанка Пенова дадоха начало на благотворителната кампания за лечението на 14-годишния Теодор Велинов. Преди да започне концертът на цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Вана Пешева в ХГ “Вл. Д.- Майстора”, Снежанка Пенова призова публиката да отвори сърцата си и да изпрати обич и надежда към момчето, което съдбата изправи пред неочаквано изпитание. Вярвам, че след тази първа инициатива кюстендилци ще продължат кампанията за набиране на необходимите 300 хил. евро с различни благотворителни акции и всички заедно ще помогнем на семейството на Теодор, каза девойка „Кюстендилска пролет 2019”.

Концертът бе последният от афиша на Майските музикални дни за тази година.За нас това събитие е много специално – посрещнахме две изключително талантливи млади изпълнителки, пред които вече са отворени световните сцени, привлякохме млади хора сред публиката, събрахме една сума, с която се сложи началото на благотворителните инициативи за лечението на едно дете и отворихме дейността на Музикално сдружение „Марин Големинов“ към една по-голяма обществена активност в различни посоки”, сподели председателят на сдружението Райчо Христов.

Събраната сума от 550 лв. вече е преведена по сметката на Теодор Велинов, чиято майка Светлана не успя да дойде на концерта поради ангажименти в София около медицинската документация за предстоящото пътуване на момчето за Дюселдорф, но благодари от сърце на всички, които са съпричастни към драмата на семейството и са готови да помогнат. Особено вълнуващо беше, че сред публиката имаше хора, довели на концерта децата или внуците си, за да ги приобщят както към света на музиката, така и към каузата на доброто, което за пореден път ще обедини кюстендилци.  Събитието бе специално и за малкия цигулар Максимилиан Янков – ученик на известната музикална педагожка Роза Мирчева, в нейния клас по цигулка към НЧ „Братство 1869“, който не пропусна да съхрани паметния момент във фотосесия със Зорница Иларионова. Информацията е на Виолета Атанасова/Дарик