Рецидивист заплаши с убийство кмета на Мурсалево Робертино Киров

Робертино Киров
  • 65-годишният Димитър Билярски, който е тренирал ръгби, повалил на земята работника Георги, рилски полицаи арестуваха Билярски

 

65-годишен софиянец е задържан от служители на Районното управление на полицията в Рила за отправена заплаха за убийство спрямо длъжностно лице – кмета на Мурсалево, в сряда, съобщиха от ОД МВР-Кюстендил. Арестуваният е Димитър Билярски, стар познайник на органите на реда в София, който многократно е задържан за хулиганство и е излежал присъда за изнасилване. Скандалът избухнал заради несветеща улична лампа.

Управникът на кочериновското село Робертино Киров разказа за случилото се: „Към 11,30 часа с работниците по програмата за временна заетост говорехме какво трябва да вършат следобед. Бяхме на една пейка в центъра и докато коментирахме, към нас откъм автобусната спирка се приближи един мъж и заядливо попита: „Кой е кмета?!” Личеше, че е пийнал. Отговорих му, че съм аз. А той продължи да се заяжда: „Абе ти ли си?! Ти познаваш ли ме?! Защо не ми свети крушката пред къщата?! В първия момент не познах Димитър Билярски. Неговите родители са от Мурсалево, но той идва рядко – един път на 1 или 2 години. Този човек е криминално проявен. 18 пъти е задържан от полицията в София за хулигански прояви, лежал е в затвора за изнасилване. Рецидивист. Тренирал е ръгби и е доста силен, по-висок от мен. Отговорих му: „Кажете, ще я сменим”. А той започна да псува: „Ей, ще ви е.. майката!” Един от работниците – Георги, се опита да ме защити и Димитър стана още по-агресивен. Започна да заплашва, да се перчи като петел, да псува, да удря, ритна работника в корема и той падна. Заяви ни: „Ще ви убия!”. Опитах се да помогна на работника и посегна и към мен, но не успя да ме удари. Благодарение на бързата ми реакция се предпазих, отблъснах го”. Робертино Киров подчерта, че инцидентът стресирал ударения работник и останалите работници, самия него, както и съпругата му. „За първи път ми се случва такова нещо. Не знаехме какво да правим – нито да го оставим да продължи да удря, нито да се бием. В чудо се видяхме. Работниците са стресирани. Пострадалият Георги през целия ден имаше болки в корема. Жена ми също е стресирана. Никой не е очаквал такова нещо – седяхме си мирно и кротко и си говорехме и изведнъж те нападат. Следобед уведомих полицията в Рила. Това е много арогантен човек, с престъпни прояви и думите му не са за пренебрегване. Като нищо ще си изпълни заканата”, коментира Киров.

От полицията уточниха, че по случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор. Билярски ще бъде съден по бързата процедура и заради криминалното му миналото най-вероятно ще получи ефективна присъда, коментират юристи.