Малко над 1000 лева за 14-годишния Теди събраха от “Трупата” с музикалната комедия „Финтът Бекенбауер“, 443 лв. от ДГ “Слънце”

Младите актьори от „Трупата“ събраха малко над 1000 лева за Теди.

Учители от ОУ “Проф. Марин Дринов” се обединиха и вместо да получат букети, призоваха отделената от всеки сума за цветя да отиде в дарителската кутия

 

Младите актьори от „Трупата“ отново се включиха в благотворителна кауза, като този път играха и се раздадоха на сцената на Общински театър-Кюстендил в помощ на 14-годишния Теодор Велинов.

Музикалната комедия „Финтът Бекенбауер“ беше представена за втори път на кюстендилска сцена, предизвиквайки истински фурор сред публиката. От продажбата на билети беше събрана сума в размер на 1067 лв. и 5 евро, които вече са преведени по сметката за лечението на Теодор.

Благотворителните прояви за Теди се увеличават с всеки изминал ден. От куклен театър по повод детския празник 1 юни в централната сграда на ДГ “Слънце” и група “Пчеличка” е събрана сумата 443 лв. Теодор Велинов е бивш възпитаник на детската градина.

“Дриновци, нека да се обединим и да помогнем на Теодор, който има нужда от нашата подкрепа. Учителите от ОУ “Проф. Марин Дринов” – Кюстендил единодушно се обръщаме към всички вас – вместо букет за последния учебен ден нека подарим надежда на това дете и неговото семейство. Благодарим ви!”, се казва в призива и се доуточнява – парите, които всеки би отделил в празничния последен учебен ден за цветя на учителя си, да ги пусне в дарителската кутия, поставена в учебното заведение.

Както вече писахме, 14-годишното момче страда от остеосаркома – вид много агресивен рак на костите.

Теди е ученик в 7-и клас на ОУ „Даскал Димитри“ – Кюстендил, той тренира футбол и обича да е сред приятели.

До момента на момчето е направена една химиотерапия и се възстановява у дома. Лечението на този вид рак включва химио- и лъчетерапия и най-вероятно ампутация на крайника.

Родителите на Теодор са подали документи в Университетска болница „Шарите” в Берлин, където са изказали второ мнение и твърдят, че могат да запазят крака на Теди. Очаква се до 2-3 седмици да бъде получена оферта за лечението му.

По предварителна информация сумата ще е около 300 000 евро!

Дарителска сметка

IBAN:BG25UBBS80021083543740

BIC:UBBS BGSF

Титуляр: Теодор Даниелов Велинов