„Балкан” победи „Вихрен” с 2:1 в Ботевград, санданчани: съдията не ни даде 3 чисти дузпи

Санданските футболисти от „Вихрен” загубиха гостуването си в Ботевград срещу „Балкан”. Домакините победиха с 2:1. Мачът бе от 34-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Срещата започна с тотален натиск на отбора на гостите от Сандански. В 17-ата минута Александър Якимов в свой стил напредна с кълбото, видя отляво свободния Иван Лазаров, който преодоля бившия футболист на „Вихрен” Стоян Манолски, а след това и вратаря на домакините и изпрати топката в мрежата за 0:1. До края на първото полувреме отборът на „Вихрен” притискаше колегите си от „Балкан”, но до нов гол в противниковата врата така и не се стигаше.

През второто полувреме отново доминиращият тим бе този на „Вихрен” (Сандански). Божидар Янков изскочи сам срещу вратаря на домакините и бе повален вътре в наказателното поле, но главният арбитър не посочи бялата точка. Петър Василев от гостите изскочи сам срещу вратаря на „Балкан” и бе повален вътре в наказателното поле, но главният арбитър отново не отсъди дузпа в полза на „Вихрен”. Веднъж и Атанас Чепилов уцели напречната греда. На два пъти футболистите на домакините при контраатаки се възползваха след колективни грешки на защитата на гостите и след успешни удари на Ивайло Цветков и Кристиян Кръстев се поздравиха с победа 2:1, която не заслужаваха на база поканата игра на терена.

„Резултатът 2:1 за „Балкан” е нереален, защото тотално надиграхме футболистите на домакините през целия мач. Главният съдия не отсъди три 100-процентни дузпи за нас, след като Божидар Янков и Петър Василев бяха подкосени в наказателното поле на „Балкан”. Доволен съм от младите състезатели от ДЮШ на клуба, на които дадох шанс за игра в този мач”, сподели Иван Христов от треньорския щаб на „Вихрен”.