Петричките „Лъвове” спечелиха 2 медала от републиканското първенство по бокс в Добрич

Медалистите с треньора Георги Караколев

Спортен клуб по бокс „Лъвовете” от Петрич спечели два медала на Държавния личен шампионат по бокс за ученици в град Добрич. В него взеха участие над 180 състезатели от различни клубове в страната, а Петрич бе представен от 3-ма боксьори.

Независимо от силната конкуренция възпитаниците на Георги Караколев от южния град се представиха много добре и завоюваха два бронзови медала и едно пето място.

Кристиян Василев в категория 50 кг стана бронзов медалист.

Румен Левунлиев в категория 46 кг също стана бронзов медалист.

Мариян Беков в категория 43 кг стана пети в оспорваната битка за медалите, загуби по точки от многократния шампион на България Виктор Ламбрев от боксов клуб „Локомотив” (Русе).

„Много съм доволен от момчетата. Макар и само след 4 месеца работа в залата вече печелим медали от републикански състезания. От основаването на клуба до момента сме участвали в 4 състезания, от които в три от тях сме спечелили медали. След 2 седмици заминаваме за Плевен също на Държавен личен шампионат, този път за младежи 17-18-годишни с 1 състезател. Това ще бъде Стоян Ангушев, който спечели първия медал за нашия клуб през месец март в категория до 60 килограма. Очаквам добро представяне от него в Плевен и медал”, сподели Георги Караколев.