BMW представи M8

Компанията BMW представи най-мощните модификации на възродената 8-Series. Това са купе и кабриолет, който ще се предлагат в два варианта – стандартен и Competition. Вторият е и най-мощният в историята на марката, като развива 625 к.с.


Новото BMW M8 е построена на модернизираната база на версия M850i, но използва двигателя от седана M5. От компанията обявиха, че шасито на автомобила е настройвано в продължение на 24 месеца, като тестовете му са проведени на пистата “Нюрбургринг”.

BMW M8 е оборудвано с 4,4-литров V8 с две турбини, който в стандартния и вариант развива 600 к.с. и 700 Нм. При версия Competition мощността е увеличена на 625 к.с. Купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди, а кабриото – за 3,4. При варианта Competition времето е 3,2 секунди.

Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч, но с допълнителния пакет M Driver’s Package ограничителят е преместен на 305 км/ч. Така, новото M8 е най-бързият и най-мощен сериен модел с две врати в историята на BMW.

Всички автомобили от семейството M8 са със задвижване на четирите колела и активен М-диференциал. Водачът може да избира между стандартен режим 4WD и спортен 4WD Sport. Има възможност за изключване на системата за стабилизация ESP и така се активира режим 2WD, където тягата е изцяло на задните колела.

BMW M8 разполага с модернизирано адаптивно окачване, карбоново-керамични спирачни дискове (те са опция), 20-цолови джанти и спортни седалки. Срещу доплащане се предлагат и допълнителни аеродинамични елементи по каросерията, които са от карбон.

Премиерата на модела ще е в края на месеца, а европейските продажби стартират през септември.

 

Източник: topgear.bg