Два евтини кабриолета за мацки

Peugeot 206 CC

Летният сезон започва, а да отидеш с кабрио на морета е едно от мечтаните изживявания на мнозина от водачите на моторни превозни средства. В повечето случаи ви обръщаме внимание на подчертано “мъжки” автомобили, но сега ще спрем вниманието ви на два кабриолета, които идеално подхождат на нежните половинки от човечеството. Те не са нито технологични шедьоври, нито пък са от най-надеждните, но пък са чаровни. И двата са френски и се продават на вторичния пазар у нас на доста приемливи цени.

Peugeot 206 CC

Всички знаем що за автомобил е Peugeot 206. Именно с тази кола французите поеха по нов дизайнерски път. От нея бяха продадени милиони бройки, като и до днес 206 продължава да е ежедневното возило на доста хора. Често обаче, говорейки за Peugeot 206, забравяме за приятната му кабрио версия. Тази кола има твърд сгъваем покрив, който взима най-доброто от двата свята – здраво и добре обезшумено купе, както и слънце и звезди над главата, когато покривът е сгънат. И в двата варианта все още изглежда модерно.

Citroen C3 Pluriel

Citroen C3 Pluriel

Според болшинството Citroen C3 Pluriel e много женствен автомобил, според други пък прилича на малко кайманче. Знаем само, че е идеален за мацки, които носят със себе си 5 чифта бански с различни цветове, които съчетават с дизайнерски джапанки. Покривът прилича по-скоро на гигантски шибедах – отваря се с дърпане назад. Ако свалите страничните профили и ги оставите в гаража, то в случай, че завали, ще се намокрите сериозно, макар че на морето едва ли някой би се разсърдил, ако изведнъж стане леко мокър.

 

 

 

Източник: fakti.bg