Ferrari 612 Scaglietti стана купе-комби

Холандското тунинг-ателие Vandenbrink Design построи първата бройка от шутинг-брейка (комби с 3 врати) Vandenbrink Shooting Brake, чието предстоящо създаване беше обявено още през 2008 г. Автомобилът е направен по поръчка на колекционер, а в основата му е купето Ferrari 612 Scaglietti.


Всеки екземпляр от Vandenbrink Shooting Brake се прави само по поръчка, като се взимат предвид желанията на клиента и дори неговите хобита. Например, автомобилът може да получи оборудване за лов, за езда или за състезаия на писта. Подобренията и преработките се правят на територията на фабриката Vandenbrink в Амстердам, като това всъщност е първата изцяло самостоятелна разработка на ателието.

 

В основата на купе-комбито е моделът Ferrari 612 Scaglietti, спрян от производство през 2011 г. Автомобилът е получи по-дълъг покрив, на който са добавени две прозрачни секции. Преработен е багажникът и е поставено задно стъкло с функция за нагряване. След това колата е получила и внушителен багажник.

Под капака на машината е поставен атмосферен V12 с работен обем 5748 см³. Мощността му е 540 к.с. и 588 Нм, които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4 секунди.

 

 

 

Източник: topgear.bg