„Перун” е новият член на ЮЗ трета лига

  • Футболистите от Кресна победиха с дузпи ФК „Кюстендил” в Драгалевци

 

Футболистите от Кресна празнуват влизането си в ЮЗ трета лига. Отборът на „Перун” победи ФК „Кюстендил” в мач от предварителния кръг. Двубоя ръководи реферът Николай Йорданов, подпомаган от четвъртия в УЕФА като асистент-съдия Веселин Мишев и Денис Соколов. Делегат на двубоя беше авторитетният секретар на ЗС на БФС-София Николай Младенов. Мачът бе наблюдаван от трибуната и от председателя на ЗС на БФС-София Валентин Чакъров и секретаря на СК Стоян Алексиев.

Срещата започна с леко напрежение от страна на футболистите на „Перун”, на които пречеше и умората, защото преди два дни – в сряда – на стадиона в Ковачевци те преодоляха ФК „Елин Пелин”, побеждавайки ги с 3:1.

Иван Георгиев от тима от Кресна имаше първи шанс да отбележи гол в този мач, като проби отляво защитата и с директен обстрел насочи кълбото към противниковата врата, но стражът на Кюстендил прояви невероятен рефлекс и не допусна топката зад себе си. Веднъж и отборът от Кюстендил опита да открие резултата, но вратарят на „Перун” Тъпагьозов бе на мястото си.

През втората част на срещата футболистите на „Перун” заиграха с по-дълги пасове. Роберто Харалампиев отляво и Иван Георгиев отдясно често пробиваха по фланговете защитата на Кюстендил, но все нещо не достигаше да се стигне до откриване на резултата. В 84-тата минута отборът на Кюстендил сътвори интересна атака и проби защитата на „Перун”, но до отбелязване на попадение не се стигна. Главният съдия Николай Йорданов отстрани от игра заради неспортсменска проява Кузма Драчев от „Перун” и Иво Максимов от Кюстендил. Опитите на Благовест Ангелов и Теодор Бачев от кресненския тим да отбележат гол също се оказаха напразни и така редовното време завърши при нулево равенство.

Съгласно регламента се стигна до изпълнение на по пет дузпи. По-точни бяха стрелците на „Перун”, които донесоха победата на тима си с 4:3. Това беше напълно достатъчно отборът на „Перун” да ликува и след втората си поредна победа за срок от 4 дни напълно заслужено стана новият член на ЮЗ трета лига от следващото първенство. Другият член на групата е „Чико-Бунара” от с. Бяга, представител на област Пазарджик, побеждавайки софийския представител „Гранит” (Владая) с 1:0.

Двата победени отбора – ФК „Кюстендил” и „Гранит” (Владая), ще се срещнат на 12 юни, сряда, от 17 часа, за да се определи третият нов член на ЮЗ трета лига за новото първенство.