Финансистът Георги Градевски се кандидатира за кмет на Дупница

Георги Градевски (вляво) бе представен от председателката на младежката организация на АБВ Гергана Щерева и Румен Петков.
  • Кандидатурата му е издигната от АБВ, лидерът на партията Румен Петков го представи

  • Градевски: Ще подготвим добра предизборна програма. Мои проекти помагат за развитието на малкия и средния бизнес

 

Румен Петков дойде в Дупница за представянето на кандидат-кмета на АБВ.

Георги Градевски се включва в битката за кметския пост в Дупница от ПП АБВ. Кандидат-кметът бе представен от лидера на партията и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков. Пред журналисти Петков заяви: „Поводът да сме в Дупница е, първо, да се срещнем с хората. Това е практика на партията и моя лично и, второ, да стартираме подготовката си за избори за местни органи за самоуправление. Защото те са изключително важни, особено в ситуацията, в която се намира страната, е много важно и да дадем нова енергия, да й дадем енергия за бъдеще и да кажем на обществото, че има млади, силни, почтени хора, които са направили своя избор да живеят тук. Ще предложим Георги Градевски на дупнишката общественост, защото аз съм уверен за себе си, че той е човек, който може. Той е млад мъж, енергичен мъж, но това е и много сериозна гаранция за това, че е направил силен избор. Днес младите хора за съжаление имат усещането, че в България нямат перспектива, нямат сигурност, нямат бъдеще, а Георги е направил тежкия избор да живее и да работи тук. Но това е и голяма отговорност, която той поема – да се покаже с лицето си като кандидат-кмет на Дупница”.

„Тепърва ще се запознаваме с проблемите на общината във всеки един от отраслите, така че чака ни тежка работа. Имаме четири месеца напред, ще подготвим една добра предизборна програма, която няма да бъде само празни приказки”, каза Георги Градевски. Той уточни, че работи успешно в сферата на финансово консултиране на малкия и средния бизнес. Работил е по 58 проекта по различни европейски оперативни програми, реализирани от частни бенефициенти и подпомагащи развитието на малкия и средния бизнес.

„На 31 години съм и съм от този град. Защо съм тук, защо предприех тази стъпка – да се кандидатирам за кмет? Защото съм напуснал града 12-годишен. 17 години живях извън този град и мисля, че ми дойде времето да се прибера обратно у дома си, защото, като се има предвид българското възпитание, човек трябва да бъде близо до семейството си. Няма нищо по-хубаво от това човек да вижда как родителите му остаряват и как децата му растат”, заяви пред привържениците на АБВ в залата Градевски.

Пред присъстващите в залата бе обещана амбициозна предизборна програма.

Гордея се с работата си, от половин година живея в Дупница, купих си къща и желая да се установя и да създам семейство тук, допълни за в. „Вяра” кандидат-кметът. Той бе категоричен, че имат големи амбиции и виждане за развитието на града. Отбеляза, че ще бъде създаден екип, който ще се допита до гражданите от различни поколения и техните идеи ще бъдат включени в предизборната програма. В нея ще бъдат описани стъпките за реализация.

Това е първата официално обявена номинация за предстоящите местни избори.

Градевски е възпитаник на футболна школа „Славия“. Играл е и във Втора лига в Австрия, след това в Хърватия, Босна и Херцеговина, прекратява футболната си кариера заради травма. Завършил е финанси в Нов български университет, от 6 години работи в консултантската сфера в София.

Родителите на Градевски имат собствен бизнес.