Отборът победител - "Пирин"

Младите играчи на „Пирин“ (Благоевград) спечелиха третото издание на футболния турнир Cherry cup в Кюстендил. В спор за първото място „орлетата“ с треньор Венци Гочев разгромиха тима на „Марек 1915“ (Дупница) с 4:0, за да вдигнат купата на краен победител в надпреварата.

Съставът на „Марек 1915“

В спор за 3-тото място играчите на „Велбъжд“ с наставник Юлиян Кръстев надигра със същия резултат ФК „Кюстендил“. Двата кюстендилски тима отстъпиха на полуфиналите, съответно ФК „Кюстендил“ с наставник Георги Петров от „Марек 1915“ с 1:2 с треньор Цветан Видински и „Велбъжд“ от „Пирин“ с 1:4.

Въпреки горещото време младите футболни надежди и от четирите отбора демонстрираха качествен футбол и много хъс за победа на терена на стадион „Осогово“.

Футболният турнир Cherry cup се организира от Областния съвет на БФС-Кюстендил и община Кюстендил за деца, родени 2007 година. Купата на победителите връчи председателят на Областния съвет на БФС Евгени Йорданов. Купи имаше и за останалите три отбора, а всеки един от участниците получи и футболна топка.