Ученици на дупнишкото СУ „Св. Паисий Хилендарски” станаха шампиони на България по тенис на маса

Емилия Ганчева (най-вляво) и Поли Кишкина (най-вдясно) заедно с шампионите на България
  •  След като спечелиха титлите в държавните първенства, тенисистите от Дупница са номер 1 и на Ученическите игри

    Възпитаниците на СУ „Паисий Хилендарски” – град Дупница с преподавател Поли Кишкина и състезатели на СКТМ „Марек-Дигеста”  спечелиха шампионската титла на България в Ученическите игри по тенис на маса за 5.-7. клас. Титлата е първа и историческа за дупнишкото училище. Над 100 ученици от цялата страна взеха участие в първенството, което се проведе от 7 до 9 юни в Момчилград.
    Стефан Димитров, Методи Методиев и Мартин Стоянов записаха общо 6 отборни победи. В груповата фаза те се наложиха над отборите на Търговище, Шумен, Роман и домакините от Момчилград, на полуфинал над миналогодишния шампион от Панагюрище, а на финала категорично победиха отбора от град Луковит. По този начин дупнишките тенисисти станаха първи в България и в ученическия спорт, след като го направиха и в държавните първенства.
    В индивидуалната надпревара Стефан достигна до 3-тото място и бронзовия медал при много голяма конкуренция, а е едва 5-и клас. Методи завърши на 5-о място, а Мартин на 9-о. Да помага във воденето на мачовете, в Момчилград бе и треньорката от школата на „Марек-Дигеста” – Емилия Ганчева. Във всички отбори преодоляваха картотекирани състезатели по тенис на маса, но дупничани за сетен път доказаха, че неслучайно са номер 1 в България.