Кюстендилският отбор спечели купа „Пауталия” по шахмат за хора със зрителни увреждания

- Купата на победител е в ръцете на кюстендилските състезатели.
  • Състезанието откри кметът на община Кюстендил Петър Паунов

 

Кюстендил бе домакин на традиционното национално отборно състезание по шахмат за хора със зрителни увреждания, организирано от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” (Кюстендил), което е включено в общинския спортен календар. В надпреварата участие взеха отбори от Перник, Благоевград, София (два клуба) и два отбора на Кюстендил – отбор „Пауталия” с капитан Динко Даскалов и отбор „Руен” с капитан Пламен Петров. Съдия на състезанието беше Асен Анев – съдия републиканска категория. Състезанието откри кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Отбор „Пауталия” спечели първо място, а отбор „Руен” се нареди на пето място в турнира. Състезанието се проведе на четири дъски и имаше класация и по дъски. Златния медал на четвърта дъска спечели Александър Костов от отбор „Пауталия”, златото на трета дъска – Динко Даскалов. Кънка Витова взе среброто на втора, а Баджаков грабна бронза.

На първа Борислав Лазаров спечели сребърния медал, а Венцислав Анакиев бронза, всички от отбор „Пауталия” и отбор „Руен” (Кюстендил). Наградите бяха връчени от г-н Лазаров и Витова, които са членове на УС на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”, а Кънка Витова е и организатор на състезанието.

“Всички останаха много доволни от обстановката и условията в хотела, от обслужването и организацията на състезанието”, сподели Кънка Витова.