Живот, изпълнен с труд, превратности и достойнство 

  • 90-и юбилей празнува Апостол Иванов-Капитана от Самоков

  • Със съпругата му Мария са били неразделни 60 години, през комунизма отнемат стадата им в полза на ТКЗС-тата

 

Апостол Иванов-Капитана от Самоков празнува 90-и юбилей на празненство сред роднини и приятели. Гостува му и кметът на общината Владимир Георгиев, който пожела: „Да е жив и здрав и още дълги години да продължава да се радва на прекрасното си семейство. Радвам се, че имам в негово лице подкрепа и съветник и че винаги мога да разчитам на мъдростта му и огромния житейски опит”.

Апостол Иванов-Капитана е роден на 4.06.1929 г. Заедно с покойната вече баба Мария имаха над 60 години брак, през който са създали 3 деца, 7 внуци и 12 правнуци… ”Заедно със снахи и зетьове сме 30 човека”, разказа неговата внучка Христина Кучиева и допълни: „С баба ми бяха неразделни. Той много я обичаше… Цял живот са работили заедно. През целия си живот са отглеждали овце… По време на комунизма им отнемат стадата в полза на ТКЗС-тата и той започва работа като миньор. След като се пенсионира, отново започва да отглежда овце, допреди няколко години, когато баба ми почина… Нейната смърт го сломи много… Бил е член и активен деец в БЗНС. Писал е статии, има издадена и книга. Един от съорганизаторите на Културно-просветно дружество на каракачаните в Самоков… Цял живот с честен труд е изкарвал прехраната си”, разказа още внучката му. Според нея тайната не неговото дълголетие се крие в трудолюбието му, неговата честна и чиста душа… любовта му към семейството и най-вече към съпругата му.

”Да ни е жив и здрав още дълги години, поне до следващия юбилей!”, пожела неговото семейство.

За юбилея Апостол Иванов-Капитана получи стотици честитки с пожелания за добри старини, да бъде жив и здрав още дълго време и все така да е обичан.