MINI пуска най-мощния хечбек в историята си

Компактните спортни хечбек-модели, предлагани на пазара в момента, разват малко над 200 к.с. Такива автомобили предлагат Renault, Ford и Volkswagen, като това съответно са Clio RS, Fiesta ST и Polo GTI. Британският производител MINI обаче се готви да промени ситуацията на пазара.Според последните информации, през 2020 г. компанията ще предложи Mini John Cooper Works GP, който ще стане най-мощният хечбек в историята на марката. Под капака му ще бъде поставен 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ над 300 к.с. Същият агрегат се поставя на версиите Clubman JCW и Counrtyman JCW, представени наскоро, а също така и на крос-купето BMW X2 M35i.

С тази версия на хечбека MINI ще отбележи края на настоящето му поколение. Тя ще се отличава от стандартния модел по подобрената, при това значително, аеродинамика, новата решетка на радиатора, агресивни дифузьор и голямото антикрило на покрива.

Производството на JCW GP ще бъде ограничено в серия от 300 бройки, като премиерата на автомобила ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември. Дотогава хечбекът ще продължи да се тества активно, като това включва и скоростни изпитания на “Нюрбургринг”.

 

Източник: topgear.bg