Така изглежда CLK на 1 млн. километра

Времената, когато Mercedes-Benz произвеждаше “вечни” автомобили, изглеждат безвъзвратно отминали. През 70-те и 80-те години на миналия век клиентите на компанията можеха да разчитат, че ще карат колите по две десетилетия и след това купувачи няма да липсват.

Дори и най-фанатизираните почитатели на марката обаче признават, че през 90-те всичко се промени и то не в добра посока. Тогавашните “мерцедеси” не можеха да стъпят на малкия пръст на W124 или W126 като надеждност, качество и издръжливост, макар че изключения винаги има.

Доказателство за това е тъмносиньото CLK от снимките, което е навъртяло 930 842 км и все още се държи. Купето е купено през септември 1999 г., има 2.0-литров бензинов двигател с мощност 136 к.с. и автоматична трансмисия.

Максимална скорост от 205 км/ч и ускорение от 0 до 100 за 11.5 сек. не са характеристики на спринтьор, а по-скоро на маратонец, и пробегът го доказва. Интериорът с текстилна тапицерия изглежда захабен, но това е закономерно предвид навъртените километри.

За съжаление прокобата на всички “бенцове” от края на миналия и началото на новия век – ръждата – не е подминала и този бегач на дълги разстояния. Корозията е обхванала почти цялата долна част на каросерията. За сметка на това цената е само €2 950.

 

 

 

 

 

Източник: fakti.bg