Доброволци ремонтират Спортната зала в Бобов дол

Доброволци ремонтират залата.

Състезателят на националния отбор по борба Милослав Методиев, приятелите му Ради Недков и Кристиян Колев обновяват помещението

Общината осигурява финансови средства, целта е децата да се запалят към спорта

 

Доброволци ремонтират Спортната зала в Бобов дол. Помещението обновяват националният състезател Милослав Методиев, Ради Недков и Кристиян Колев. Тримата смятат да шпакловат и боядисат стените, да сменят счупените стъкла на прозорците и изгнилите дъски на дюшемето, което ще бъде лакирано. „Залата не е била поддържана и не беше в добро състояние.

Милослав Методиев

Там можеше да се тренира, но ние искаме да стане по-уютно. Ремонтът бе започнат преди половин година, когато от общината смениха покрива. От общината ни обещаха и финансиране за сегашния ремонт, но допълнително ще уточним колко ще са средствата. Освен с финансиране от общината ни помагат и с труд от служители на тяхното предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство”. Чакаме и още един наш приятел да се присъедини.

Ради Недков

Който изяви добро желание да помогне с работа или каквото и да било, да заповяда”, обясни Милослав Методиев, който е и главен организатор на ремонта. Заелите се с обновлението на залата се надяват до края на този месец да приключат. Кристиян Колев призова всеки, който изяви добро желание да помогне с работа или каквото и да било, да заповяда. „Ще бъдат написани имената на всички дарители. Който може примерно да помогне с остатъчни строителни материали. Ролка тапети, кутия с боя и т.н. Тежки времена са, не може всеки със средства, но и с подръчни материали ще я приведем в един наистина приличен вид”, каза той.

Кристиян Колев

„Ще се постараем този месец да довършим започнатото, въпреки че всеки от нас има и други ангажименти. След ремонта смятаме да основем нов клуб по борба, от есента в залата ще тренира и Клубът по бокс „Роки”. Ще има и фитнес уреди. Абсолютно всеки един, който иска, ще може да ползва залата по всяко време. Залата се намира до стадиона, който се ползва при хубаво време,  а при неблагоприятни условия ще може да се тренира на закрито.

Наблизо е и паркът, който също е привлекателно място. Благодарение на кмета Елза Величкова и с нашата помощ сега районът ще се облагороди, ще има условия за спорт. Искаме да привлечем децата да спортуват, а не да се занимават с неща, които могат само да им навредят”, допълни Милослав Методиев.

Той е един от състезателите, чийто път към големия спорт е тръгнал именно от тази зала. Миналата година Милослав Методиев се класира пети на европейското първенство за мъже, той е и трети на световното до 23 г. за младежи, работил е за СКБ „Васил Илиев” (Кюстендил). Ремонтираното в момента помещение е единствената зала за спорт в миньорския град. Спортната зала е общинска собственост.