Лукс за над 5 милиона евро паркира в Симитли. Всички тези съкровища на четири колела се позиционираха в Полето и шофьорите им скочиха в лодките в реката.

Оказа се, че петдесетина рафтери пристигнаха с луксозни спортни возила в Рафтинг център-Симитли, за да тестват най-доброто естествено трасе за рафтинг и каяк в Европа. Всъщност всички те са обединени от възможностите си и от една обща страст – спортните луксозни коли. Всички те ежегодно правят тур с колите си, тази година маршрутът им минава през България за първи път.

Всичко е прецизно планирано. „Още през февруари се свързаха с нас, за да заявят желание и да резервираме лодки за спускания“, казва Станимир Станимиров-Чачи от Рафтинг център-Симитли. „Това са хора, които са били на много места, пробвали са какво ли не… в реката обаче, през дефилето, им хареса много.

Впечатлиха се от природата, когато я виждат от друг ъгъл, истински се забавляваха по бързеите, имаше и лудетини, които нарочно обръщаха лодките“, разказва пътуването си по реката със специалните клиенти Чачи.

Иначе признава, че за него е без значение дали този, който ще качи в лодката, пристига пеша, или с ламборджини за 220 000 евро. Но е било адреналин и за самите рафтинг инструктори, защото пасажерите са били, по думите им, типични според природата си, темпераментни испанци, палави като деца. И ако за рафтинга това бе поредната група, която спускаха с лодки, то за местните тази поредна група бе истинска атракция. На паркинга при метанстанцията край село Полето се събраха момчета и мъже отвсякъде да видят отблизо истинските бижута в автомобилизма. Ферари, порше, мерцедес, ламборджини, БМВ… всяка, не по-евтина от 100 000 евро.