• Децата приключиха учебната година с посещение на музея и читалището в Белица

 

Учениците от началния курс на ОУ “П. Яворов“ – с. Горно Краище приключиха учебната 2018-2019 г. с културно- развлекателна програма, поднесена от екипа на читалище „Георги Тодоров 1885“ – гр. Белица и техните класни ръководители.
Учениците посетиха Туристическия информационен център и музея към читалището. В залата на ТИЦ със специално подготвена презентация на тема „Познавате ли тази приказка?“ се оказа, че малчуганите обичат да четат. Те познаха всичките герои от десетте приказки, които им бяха предложени. Те посетиха музейната експозиция и се запознаха с историята на град Белица и общината.
В сградата на читалището разгледаха библиотеките, а на голямата сцена, където за първи път се качват, малките палавници пяха, рецитираха и танцуваха фолклорни танци на специално монтираните за тях микрофони и озвучителна апаратура.
Като край на учебната година малчуганите бяха подготвили 16 бр. пластмасови туби и торби с пластмасови капачки и участваха в кампанията „Дари капачка – спаси живот“, организирана от община Белица и СУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Белица. В разположеното сърце в центъра на града те поставиха над 4000 бр. пластмасови капачки, които в Белица се събират за закупуване на кувьоз за нуждаещите се новородени. Най-много капачки са събрани от учениците от 1-ви клас с ръководители Джемиле Калъч и Фатиме Терзи, след тях се нареждат второкласници с ръководител Гергана Кокарешкова.

Please follow and like us: