Благоевград събра хиляди меломани от цяла България за концертите на БГ радио

Почитатели на българската музика от цяла България пристигнаха в Благоевград, за да станат част от едно от най-очакваните музикални събития на годината – концертите на БГ радио. Българската музиката и този път обедини различни поколения, които заедно пяха нови и вечни хитове.
Присъстващите бяха поздравени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Тук, в Благоевград, българската музика е у дома си. Благодаря на всички изпълнители, благодаря на приятелите от БГ радио, на Николай Янчовичин. Вярвам, че ще се забавляваме много и по време на двата концерта. И помнете едно – всичко хубаво започва от Благоевград“, каза кметът Камбитов.
Водещи на събитието бяха Наско Стоянов и Рафи. На сцената излязоха БГ вдъхновителите на 2019 Братя Аргирови, Графа, Deep Zone Project, Jeremy?, Милена и нейната група, RAFFI, Свилен Ноев, „Сигнал”.

Огромен интерес предизвикаха изпълнителите и във втората вечер на концертите на БГ радио в Благоевград. Хиляди почитатели на българската музика се събраха в парк „Македония“, където пяха заедно с любимите си музиканти.
Благоевград е единственият град, носител на статуетката за БГ град – посланик на българската музика, Благоевград и всяка година посреща любимите звезди на България. На 21 и 22 юни Благоевград ще посрещне отново десетки хиляди меломани за фестивала “Francofolies.Благоевград“.