Безплатна зона за палатки за първи път на фестивала “Франкофоли” в Благоевград

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена ще има за първи път на фестивала “Франкофоли” в Благоевград, обявиха организаторите. Събитието ще се състои за пети пореден път на 21 и 22 юни в градския парк “Македония”, а входът е свободен.
Американската изпълнителка LP с италиански корени ще бъде хедлайнер на 21 юни, в първия ден на фестивала. Преди нея излиза хитовият молдовски изпълнител Дан Балан, както и френската електросуинг група Caravan Palace.
На следващия ден са Никола Груев-Kottarashky и неговата група, румънските артисти Моранди, чиито хитове са познати в целия свят. Хедлайнер на втората вечер, 22 юни, е френският попизпълнител Кенджи Жирак, който доби световна популярност с хита си Andalouse.
Сцената за фестивала “Франкофоли”, на която ще се изявят всички музиканти, е с площ 300 кв. м. На и около нея ще бъдат поставени около 300 ефектни осветителни тела, ще има и над 250 кв. м LED стени, на които ще се излъчват изявите в реално време. Със своята мощ качеството на озвучаването попада в топ 3 на системите от световно ниво, а всеки един от участниците пристига с най-актуалните си декори, което гарантира допълнителен ефект, обявиха организаторите.
По думите им площта на парка е 62 дка, което позволява да се съберат десетки хиляди хора, като на място е осигурен достъп за хора в неравностойно положение.
Няма да се допуска влизането с бутилки, твърди и остри предмети, а младежите под 18 години ще влизат след попълнена декларация от техните родители/настойници.
Мястото за туристическите палатки ще се намира над езерото в парка “Бачиново”, разположено на площ около 2 дка и напълно безплатно за хората, избрали този начин да съпреживеят фестивала. Помислено е и за сигурността им, тъй като в самия парк охраната е денонощна.