Въвежда се временна организация на движението в Благоевград заради фестивала “Франкофоли”

Временна организация на движението ще бъде въведена в Благоевград на 21 и 22 юни, по време на фестивала “Francofolies. Благоевград”, съобщиха от пресцентъра на общината.
Движението на всички моторни превозни средства и на градския транспорт ще бъде спряно в двете посоки по ул. “Александър Стамболийски” – в участъка от кръстовището с бул. “Св. Димитър Солунски” до кръговото кръстовище с ул. “14-и полк”, в периода от 17,00 часа на 21 юни до 6,00 часа на 22 юни. Ограничението ще важи и за 22 юни – до 6,00 часа на 23 юни. Определен е обходен маршрут по бул. “Васил Левски” и ул. “Джеймс Баучер”.
При необходимост движението ще бъде спряно за всички моторни превозни средства и за градския транспорт по западната пътна лента на ул. “14-и полк”, в посока от кръговото кръстовище с ул. “Александър Стамболийски” до кръговото кръстовище с ул. “Свобода”. Движението ще се осъществява по ул. “Полковник Дрангов” и ще се контролира от ОД на МВР, съобщават още от общинската администрация.
Автомобили ще може да бъдат паркирани по ул. “Александър Стамболийски” след кръстовището с кръговото движение, като входът ще бъде от страната на бул. “Джеймс Баучер”. При необходимост ще може да се паркира и по дясната лента за движение по ул. “14-и полк”, в посока ЗМКА, както и на паркинги в близост до парк “Македония”.