Разследват баща, похарчил не по предназначение пари, дарени за болния му син

Районната прокуратура в Плевен разследва баща за измама и злоупотреба с доверие заради парите от дарения за болния му син. Част от сума е похарчена не по предназначение. По случая е образувано досъдебно производство.

Производството е тръгнало след оплакване на самия баща, че са откраднати пари, събрани от дарение за неговото дете. В хода на разследването е изяснено, че от юни 2017 до настоящия момент 46-годишният мъж неправомерно е получил сумата от 110 000 лева от дарителнска кампания за болното си дете и част от паричната сума е изхарчена не по предназначение.

Добринка Матеева, говорител на районна прокуратура, каза:

“Бащата е задържан във връзка с това, че по отношение на него е влязла в сила присъда на районен съд град Никопол – ефективна – три месеца лишаване от свобода, просто е станало съвпадение на събитията, за престъпление и измама. Той ще си изтърпи присъдата и после, в зависимост от това как ще се развие досъдебното производство, ще се решава какво да се прави нататък. По отношение на бащата на болното дете ще бъдат повдигнати две обвинения – за престъпление и измама и за злоупотреба с доверие.”