Няма да бъдат закривани малките пощенски станции

Няма опасност от закриване на малките пощенски станции. Това стана ясно, след като БСП, ДПС и ОП гласуваха против предложението на ГЕРБ пощенските клонове в населени места с по-малко от 800 жители да бъдат закрити.

Първоначалното предложение бе пощенските оператори да поддържат най-малко една стационарна пощенска станция в населените места с население от 800 до 15 хиляди жители. Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов поясни:
“След 2026 година на конкурентен принцип ще се определи новият оператор, може отново да е “Български пощи”, но към момента “Български пощи” са задължени да извършват универсалната пощенска услуга и към момента имат право да закриват пощенски станции, но те не са го направили. Предполагам, че няма да го направят и за в бъдеще”.
Опасенията, че малките населени места ще останат без пощенска услуга, дойдоха и от коалиционните партньори, и от опозицията. Емил Димитров от “Обединени патриоти”:
“На практика с тази промяна в текста ние окончателно ще ликвидираме пощите, само че във времето, не днес и не сега”. Изпълнителният директор на “Български пощи” Деян Дънешки увери днес в интервю за БНТ, че няма да бъдат закривани пощенски станции по места и хората ще бъдат обслужвани както досега.