Представяме ви: Audi SQ8

Audi представи спортния топмодел – SQ8 има модифицирано хибридно задвижване!

Audi показа временния топмодел на SUV-Coupé-то Q8. SQ8 е спортният вариант на Coupé-то, но все пак е възможно да се появи и версия RS. Екстериорът е базиран на пакета „S-line“, който се предлага и за обикновеното Q8. внушителната радиаторна решетка Singleframe е с двойни ламели при S-модела, а широката рамка е лакирана с цвят алуминий. Бронята има широки вентилационни отвори, защита на дъното на автомобила и декоративна лайстна на бронята. С алуминиева визия са и капаците на страничните огледала. Серийно SQ8 е с 21-цолови джанти, а опционално се предлагат и 22-цолови.

В задницата спортният модел се различава по металния си дифузьор и ауспуховата уредба с четири крайни тръби с хромирани бленди.

AUTO BILD получи възможност да разгледа отвътре Audi SQ8!Вътрешното пространство също е базирано на интериорния пакет S-line. Оборудването с кожена тапицерия в S-модела е издържано в типичния черен цвят. Серийните спортни седалки са много удобни, но въпреки това имат отлична странична опора. Опционално се предлагат и „S-спортни седалки plus“ с интегрирани подглавници. По желание можете да си поръчате тапицерия с комбинация от кожа и алкантара. В сравнение с нормалния S-line-пакет на Q8 тук при SQ8 има специални карбонови декорации. Въртуалният кокпит в S има собствен стил на индикация, който изважда на преден план оборотомера. Иначе свързаността на Q8 като S-модел е същата като в обикновеното Q8. мястото на втория ред в SQ8 е идентично щедро, а седалките са също толкова удобни.

SQ8 разполага серийно с въздушно окачване със спортна настройка. Ва зависимост от необходимостта височината на автомобила може да се регулира в диапазон 90 милиметра. Опционално Audi предлага за S-модела задни завиващи колела.

Audi оборудва своя топмодел сред SUV-овете си с модифицирана версия на 4-литровия V8-TDI агрегат от SQ7. И двата мотора са с 435 к.с. и 900 Нм максимален въртящ момент, като този на SQ8 е допълнен със стартер-генератор. Той захранва 48-волтовата бордова мрежа. мекият хибрид ускорява тежащото 2,4 тона SUV-Coupé за 4,8 секунди до темпо 100 км/ч. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. AUTO BILD предполага, че базовата цена на модела ще е поне 200 000 лв.

 

 

 

Източник: autobild.bg